Εναρκτήρια συνάντηση του διυπουργικού συντονιστικού δικτύου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης 16.12.2016


Με πρωτοβουλία του Γραφείου Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 η εναρκτήρια συνάντηση του διυπουργικού συντονιστικού δικτύου για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ), με τη συμμετοχή 50 στελεχών της δημόσιας διοίκησης. Σκοπός της συνάντησης ήταν ο από κοινού προγραμματισμός και καθορισμός των βασικών σταδίων και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των ΣΒΑ σε εθνικό επίπεδο.

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης, στελέχη του Γραφείου Συντονισμού, Θεσμικών, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, του Υπουργείου Εξωτερικών (ΥΔΑΣ-3) και της ΕΛΣΤΑΤ, ενημέρωσαν για την κατάσταση αναφορικά με την εφαρμογή των ΣΒΑ, σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τους διοργανωτές ο οδικός χάρτης υλοποίησης των ΣΒΑ σε εθνικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε ο τρόπος χαρτογράφησης από τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης της υφιστάμενης κατάστασης, η διαδικασία καταγραφής των νομοθετικών και πολιτικών μέσων επίτευξης/ενσωμάτωσης των ΣΒΑ ανά πεδίο αρμοδιότητας και ανά στάδιο υλοποίησης αυτών, καθώς και η ιεράρχηση των ΣΒΑ σύμφωνα με τις προτεραιότητες κάθε υπουργείου. Τέλος, συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα για την πρώτη φάση της χαρτογράφησης και ιεράρχησης των στόχων.